Boze scholieren betogen in straten van Nicosia

In de straten van Nicosia, de hoofdstad van Cyprus, hebben vanmorgen duizenden studenten en scholieren gedemonstreerd tegen het reddingsplan, waardoor heel wat mensen hun spaargeld geheel of gedeeltelijk verliezen.

"Vanaf 10 uur vanmorgen stroomden de scholieren en studenten toe om samen naar het parlement te trekken. Al gauw waren ze met 1.000. Daarna demonstreerden ze met misschien wel 2.000 of 3.000 door de straten van Nicosia", meldt VRT-radiojournalist Bert De Vroey, die in Cyprus het nieuws volgt.

In de betoging stapten vooral 16- tot 25-jarigen mee. Zij zijn boos en bezorgd om de toekomst. De trojka (IMF, EU en ECB) maakt onze dromen kapot, luidde het. De jongeren hebben zelf niet genoeg spaargeld op de bank om getroffen te zijn door het reddingsplan, maar veel van hun ouders wel en die zullen het nu moeilijker krijgen om hen te helpen, zo vrezen ze. Vooral de Duitse bondskanselier Angela Merkel was kop van jut voor de boze scholieren.