Elvis Costello en Jamie Cullum op Gent Jazz

De Britse muzikanten Elvis Costello (foto) en Jamie Cullum zijn toegevoegd aan de affiche van Gent Jazz Festival 2013. Costello treedt samen met zijn begeleidingsband The Imposters op op zaterdag 20 juli. Trixie Whitley speelt die avond ook op het festival.

Andere nieuwe namen op de affiche van Gent Jazz Festival 2013 zijn Madeleine Peyroux, Dee Dee Bridgewater & Ramsey Lewis, Joe Lovano en het Brussels Jazz Orchestra en Bobby Womack.

Eerder is al bekendgemaakt dat de vrouw van Elvis Costello, Diana Krall, en John Zorn op de affiche staan. Gent Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 21 juli.

John Zorn is de speciale muzikant op het event. Zorn viert zijn zestigste verjaardag samen met The Holy Visions, The Alchemist, Tirzah Quartet plays Filmworks, James Moore plays The book of heads en Koby Israelite Band plays Orobas. Er wordt ook een tentoonstelling van het Obsessions Collective gepland, met werken van dertien jonge artiesten uit het kunstenaarscollectief van Zorn.

Het volledige programma van Gent Jazz Festival 2013 staat op de website van het festival.

Meest gelezen