Gas en elektriciteit 2 weken langer gegarandeerd

De jaarlijkse periode waarin het voor energieleveranciers wettelijk verboden is gezinnen van gas en elektriciteit af te sluiten, is tot 15 april verlengd. Dat heeft Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A) beslist. Het is al de derde keer deze winter dat het afsluitverbod wordt verlengd. Oorzaak is de aanhoudende winterkou.

Traditioneel loopt het afsluitverbod van 1 december tot 1 maart. In die periode is het energieleveranciers wettelijk verboden gezinnen van gas en elektriciteit af te sluiten. Op deze manier wil de overheid voorkomen dat mensen tijdens de winter in de kou komen te zitten.

Door de aanhoudende winterkou is deze termijn al twee keer eerder verlengd. Normaal zou het afsluitverbod op 1 april aflopen maar omdat ook na 31 maart ijzige temperaturen worden voorspeld, heeft Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche beslist de termijn nogmaals te verlengen.

Het verbod loopt nu af op 15 april. Het is de eerste keer dat het afsluitverbod zo laat op het jaar nog in voege is.