Guust Flater en Marsupilami terug bij uitgeverij Dupuis

De stripuitgeverij Editions Dupuis heeft Marsu Productions volledig overgenomen. Daarmee komen de rechten op de figuren van striptekenaar André Franquin, met als bekendste Guust Flater en de Marsupilami, in handen van de Henegouwse uitgeverij. Dupuis wil de striphelden "dynamiseren".

Dupuis spreekt van een terugkeer. De uitgeverij uit Marcinelle gaf de Guust Flater-albums uit totdat Franquin de rechten op zijn personages aan Marsu Productions afstond. De uitgeverij beheert niet alleen de rechten op het werk van Franquin, maar bijvoorbeeld ook die op de reeks "Natasja" van François Walthéry.

Dupuis was al minderheidsaandeelhouder van Marsu Productions. De volledige overname "betekent de terugkeer van legendarische personages uit de geschiedenis van Editions Dupuis en de volledige integratie van het oeuvre van een van de grootste genieën uit de stripwereld, Franquin", luidt het in een persbericht.

"In het jaar dat Spirou (Robbedoes) en zijn tijdschrift hun 75-jarige bestaan vieren, zijn we zeer blij en fier om Marsupilami te zien terugkeren naar zijn nest en Guust Flater opnieuw op de redactie te verwelkomen." Dupuis laat weten dat het "een nieuwe strategie zal opstellen rond de merken". Zo zou de Marsupilami opnieuw kunnen opduiken in de avonturen van Robbedoes en Kwabbernoot.

Meest gelezen