Ketnet stopt deelname aan Junior Songfestival

Ketnet neemt vanaf dit jaar niet meer deel aan de liedjeswedstrijd Junior Eurovisiesongfestival. De jongerenzender van de VRT gaat wel nog op zoek naar jong muzikaal talent van eigen bodem in "Wie wordt junior 2013?".

"Junior Eurosong" is al jaar en dag een van de populairste projecten van Ketnet. De zoektocht naar talent zorgt voor fun en amusement op kindermaat, maar de belangstelling in Vlaanderen voor de internationale eindstrijd op het Junior Eurovisiesongfestival is veel kleiner.

Daarom wil Ketnet voortaan inzetten op een eigen talentenjacht voor jonge muzikanten. Hoe de nieuwe talentenjacht op Ketnet zal verlopen, wordt later bekendgemaakt.

"We willen de focus nog meer verleggen van de wedstrijd naar de overtuiging dat alle deelnemers winnaars zijn. Bovendien hebben we vastgesteld dat ons eigen nationale traject bij de Ketnetters veel meer leeft dan het internationale. Door het internationale event los te laten, krijgen we meer ruimte om de schijnwerpers op alle kinderen te zetten", meldt Wouter Quartier, de netmanager van Ketnet.

Ketnet was de voorbije jaren steeds van de partij op het Junior Eurovisiesongfestival sinds de oprichting van het event in 2003. Vorig jaar eindigde Fabian (foto) op de vijfde plaats van het event met zijn nummer "Abracadabra".

Meest gelezen