Ongooglebaar wordt niet opzoekbaar in Zweden

In de volgende editie van het woordenboek zullen de Zweden niet op zoek kunnen gaan naar het woord "ongooglebaar". Nochtans lag het plan op tafel om dat woord toe te voegen aan de Zweedse taal, tot de technologiereus zelf zich met de zaak ging bemoeien.

In het woordenboek zou "ongooglebaar" de volgende definitie krijgen: "iets dat niet gevonden kan worden met behulp van een zoekmachine." Die definitie is meteen ook de reden waarom het bedrijf uit Californië protest aantekende. Google wilde immers zelf genoemd worden in de omschrijving. Dat zou dan worden "iets dat niet gevonden kan worden met behulp van Google."

De Zweedse Taalunie toonde zich echter onvermurwbaar. Niet alleen besliste het om niet op de eis van Google in te gaan, het schrapte het woord volledig uit de nieuwe te drukken editie, dat schrijft Sverigesradio.se.

Ter info: Googelen betekent in het Nederlands "zoeken op internet" en dus niet "zoeken via Google".

lees ook