Raveelmuseum is niet langer verzegeld

In Machelen bij Zulte zijn de zegels van het Roger Raveelmuseum gehaald. De weduwe van de kunstenaar had het museum via een vrederechter laten verzegelen. De vrees bestond dat het museum werken uit het oeuvre moet verkopen om het hoofd financieel boven water te houden. Vandaag heeft het museum opnieuw de deuren geopend voor het grote publiek.
BELGA/DOPPAGNE

Een notaris heeft een inventaris opgemaakt van de kunstwerken die in het museum hangen, na de verzegeling van het Roger Raveelmuseum. De weduwe van Raveel, Marleen De Muer, benadrukte dat ze enkel de wil van haar overleden man respecteert en dat om zijn oeuvre te beschermen en intact te houden. Het museum was sinds 19 maart verzegeld.

Deze voormiddag is het Roger Raveelmuseum opnieuw opengesteld voor het grote publiek.

De raad van bestuur van het Roger Raveelmuseum heeft intussen Michel Devolder en dichter Roland Jooris aangesteld als respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter. Raveel stond tot zijn dood aan het hoofd van de Stichting die het museum beheerde.

De stichting heeft intussen ook een advocatenkantoor onder de arm genomen om te onderzoeken welke toekomst voor het museum mogelijk is, in het licht van de juridische actie van de weduwe van Raveel. "De Stichting streeft ernaar de wensen van haar stichters, de heer en mevrouw Roger en Zulma Raveel-De Nijs, voort te vervullen," klinkt het.