Slachtoffer Russische roulette-spel is overleden

De 17-jarige jongen die het voorbije weekend een kogel in het hoofd kreeg bij een spelletje Russische roulette, is overleden. De 18-jarige schutter is aangehouden.

De jongen van 17 was op stap met vrienden in een buurthuis in Goutroux, bij Charleroi. Daar wilde een 18-jarige Russische roulette spelen. Hij plaatste eerst het vuurwapen tegen zijn eigen hoofd en richtte daarna op de andere aanwezigen. Hij loste een schot, dat het slachtoffer in het hoofd raakte. De jongen van 17 kreeg een zware hersenbloeding en is nu bezweken aan zijn verwondingen.

De schutter zit in de cel. Hij werd aangehouden voor poging tot doodslag, maar door het overlijden van het slachtoffer zal die kwalificatie mogelijk verzwaard worden. De dader verschijnt vrijdag voor de raadkamer.