Studenten verdikken 1 kilo in eerste semester

Studenten komen gemiddeld 1 kilo aan tijdens hun eerste semester aan de universiteit. Dat blijkt uit een studie van onderzoeker Tom Deliens aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Dat komt vooral door de veranderde levensstijl.

Veel tv-kijken, ongezonde eet- en drinkgewoontes, buitenshuis eten en minder slaap spelen een rol. Mannelijke studenten en kotstudenten zijn meer geneigd om extra kilo's te verzamelen dan meisjes en/of studenten die niet op kot zitten.

Aan het onderzoek namen 101 studenten deel. Gemiddeld kwamen de studenten in 4 maanden tijd 1 kilo bij. Ook het aantal studenten met overgewicht nam toe met 6 procent. Ongeveer een op de vijf studenten kampt met overgewicht.

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Appetite.