Uitslaande brand verwoest kerk Westkapelle

De kerk van Westkapelle, een deelgemeente van Knokke-Heist, is volledig verwoest door een uitslaande brand. De brand is ontstaan aan het dak, waar werkzaamheden uitgevoerd werden.
De brandweer heeft de handen vol met nablussen.

De brand in de Sint-Niklaaskerk op het Pastoor De Neveplein is ontstaan rond 15.15 uur. Aan het dak werden werkzaamheden uitgevoerd, vermoedelijk vormen zij mee de oorzaak van de brand.

Het vuur greep om zich heen, in een mum van tijd stond de kerk in lichterlaaie. De toren stortte al snel in. De brandweer van Knokke-Heist kwam ter plaatse en kreeg assistentie van de brandweer van Brugge. De korpsen lieten het gebouw gecontroleerd uitbranden. De daken van de huizen in de buurt werden natgespoten zodat het vuur niet kan overslaan.

"Toen ik de deur opendeed, zag ik dat de toren in brand stond", zegt buurvrouw Carmen Coupillie, die net naast de kerk woont. "Er was veel wind, waardoor het vuur zich snel verspreidde, tot aan de voorkant van de kerk en binnenin. De politie belde aan met de vraag mijn woning te verlaten. De kerktoren is net naast mijn woning gevallen."

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Het parket van Brugge zal een branddeskundige aanstellen om de omstandigheden van de brand verder te onderzoeken.

Op Facebook was al snel een filmpje te zien van de instortende toren (bron: Raoul De Schuyter):