Verloren gewaand fototoestel legt 9.600 km af

Wie tijdens het duiken zijn of haar fototoestel verliest, moet er zich in de meeste gevallen bij neerleggen dat de genomen foto's voorgoed verdwenen zijn. Dat dacht ook Lindsay Crumbley Scallan toen ze haar kleinood in 2007 kwijtspeelde voor de kust van Hawaï. Zes jaar later echter krijgt ze haar fototoestel terug.

Die miraculeuze hereniging dankt de vrouw aan Douglas Cheng. Hij vond haar fototoestel onlangs terug op een strand aan de oostkust van Taiwan, ofwel bijna 10.000 kilometer verwijderd van de plaats waar ze het ding verloor.

"Tijdens een strandwandeling ontdekte ik een apparaat dat met zeewier en mosselen was bedekt", zegt de Taiwanees in de Taipei Times. "Het bleek om een fototoestel te gaan en het beschermende omhulsel heeft goed werk geleverd, want de geheugenkaart was nog helemaal intact."

Dankzij de foto's op die geheugenkaart deed de man er alles aan om de eigenares op te sporen. Op een van de foto's poseerde de blonde vrouw voor een catamaran. "Toen dacht ik dat die misschien wel van haar zou kunnen zijn. Via de naam van de catamaran en de medewerking van mensen op Hawaï kwam ik uit bij Lindsay Crumbley Scallan", aldus Cheng.

In de Hawaïaanse media zegt de vrouw "perplex" te staan bij het horen van het nieuws. "Ik ben heel blij dat ik mijn foto's alsnog kan bekijken", aldus Scallan. Ze is van plan om zo snel mogelijk naar Taiwan af te reizen om haar fototoestel op te halen.

En die reis hoeft niets te kosten, want luchtvaartmaatschappij China Airlines biedt haar de trip gratis aan. De eerlijke vinder is immers een werknemer van die luchtvaartmaatschappij, die er op die manier een leuke publiciteitsstunt van maakt.

lees ook