Weer Indiase vrouw slachtoffer van groepsverkrachting

Een 21-jarige vrouw is ontvoerd en verkracht in een auto in Amritsar, een noordelijke stad in India. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Haar belagers reden gisteren een uur lang rond in de stad waarbij er luide muziek door de autoradio klonk, zo zegt politieofficier Harjit Singh Brar.

"Het slachtoffer keerde 's avonds terug naar huis van haar werk, toen twee mannen haar in een wagen duwden bij een bushalte", zegt hij. "Nog twee andere mannen stapten later in. Nadat ze haar hadden verkracht, gooiden de mannen haar uit de auto." Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht. Haar toestand zou stabiel zijn.

Bij de politie is een klacht ingediend voor ontvoering en groepsverkrachting. Brar zegt dat de politie twee van de daders heeft kunnen identificeren en hoopt snel de mannen te kunnen oppakken.

In december lokte een fatale groepsverkrachting van een studente op een rijdende bus in New Delhi nog internationale verontwaardiging en nationale protesten uit. Het aantal gemelde groepsverkrachtingen in Indiase steden is toegenomen dit jaar, ondanks de verscherpte straffen voor seksuele aanranding.