"Zo'n sabbatjaar is eigenlijk heel vermoeiend"

Zondagavond keert Bart Peeters in primetime terug op Eén met een nieuw programma "De neus van Pinokkio". "We laten niets aan het toeval over en dat is een aangename, nieuwe ervaring", vertelde Peeters in "Reyers laat". Hij blikte er ook terug op zijn sabbatjaar.

"Ik had er wel op los geleefd, het is niet verkeerd om eens terug te plooien op je gezin. Ik had verwacht dat ik geweldig ging uitrusten, maar zo'n sabbatjaar is heel vermoeiend, ik mag het u niet meteen aanraden", aldus Peeters. "Je verandert van "toegeschouwde" in toeschouwer en je zit te kijken en je denkt: "Waar maken de mensen zich zo druk over?" Dat was heel opvallend."

"Er overvallen je ook twijfels. Als je een nummer schrijft en je kan dat niet meteen checken voor een publiek, dan voel je je daar onzeker over."

"Ik denk nu meer na over mijn nieuwe start bij televisie, met "De neus van Pinokkio"", zegt Peeters. "Vroeger deed ik maar iets, maar nu hebben we er over nagedacht en dat is ook wel eens leuk. Ik ben blij dat ik opnieuw mag beginnen."

Peeters heeft intussen samen met zijn broer een productiehuis opgericht, Alaska-tv. "Mijn broer is nu mijn baas. Onze Stijn heeft het wel echt in de hand. We laten voor "De neus van Pinokkio" niets aan het toeval over en dat is een aangename, nieuwe ervaring." Zijn nieuwe programma omschrijft hij als "een wijsmaakprogramma" waarin de kijkers en de mensen in de studio moeten bepalen wat waar is en wat niet. Hij wordt bijgestaan door Tine Embrechts en Adriaan Van den Hoof, met wie hij ook al samenwerkte in "De liegende doos" en "Het peulengaleis".