Argentijnen kunnen virtueel vechten om Falklands

Een Argentijns bedrijf heeft een variant van het populaire game Counter Strike gelanceerd, waarbij Argentijnen tegen Britten kunnen gaan vechten op de betwiste Falkland-eilanden.

In enkele uren tijd had de Falkland-variant van het spel al 9.000 downloads bereikt. De ontwikkelaar ervan, Dattatec.com, zegt dat het spel geen standpunt wil kiezen. Toch is het spel duidelijk pro-Argentijns. De soldaten kunnen op het eiland gaan vechten tegen Britse "terroristen".

De Falkland-eilanden zijn al sinds 1830 in Britse handen, maar de Argentijnen eisen de soevereiniteit erover op. In 1982 kwam het tot een oorlog om wat de Argentijnen Malvinas noemen. Eerder deze maand koos de -overwegend Britse- bevolking van de eilanden er in een referendum nog voor om onder Britse vlag te blijven.