Rolling Stones, maar ook Netsky, op Glastonbury

The Rolling Stones, Mumford and Sons en Arctic Monkeys zijn de hoofdacts van Glastonbury dit jaar. Het festival vindt op 28, 29 en 30 juni plaats bij Worthy Farm in Somerset. Ook Netsky (project van de Belg Boris Daenen, foto in tekst) staat op de affiche van het festival.

Andere namen op de affiche zijn onder anderen Primal Scream, Nick Cave and the Bad Seeds, Elvis Costello, Portishead, The xx, Alt-J, Editors, Chic ft. Nile Rogers, Major Lazor, Cat Power, Django Django, Calexico, Phoenix, James Blake, Tom Odell, Nas en Sinéad O'Connor.

De geruchten dat The Rolling Stones op het festival zouden spelen, deden al een tijdje de ronde.

Het festival was in oktober vorig jaar in een uur en veertig minuten volledig uitverkocht. Er was op dat moment nog geen enkele naam op de affiche bekendgemaakt. Vorig jaar ging Glastonbury, onder meer door de Olympische Spelen in Londen, niet door.