Scenario van "Breaking bad" gestolen in VS

Eind vorig jaar heeft een dief het scenario van een aflevering van het vijfde en laatste seizoen van de Amerikaanse televisieserie "Breaking bad" gestolen. De dief brak in in de auto van hoofdrolspeler Bryan Cranston (foto) en ging aan de haal met de tas van de acteur.

De politie van Albuquerque in New Mexico heeft intussen een verdachte van de autodiefstal opgepakt, na een tip van een anonieme getuige. Die had de dief horen opscheppen over hoe hij een tabletcomputer en het script van "Breaking bad" had verdonkeremaand.

De fans van "Breaking bad" vrezen dat de ontknoping van de serie wordt gelekt op het internet. De serie wordt opgenomen in New Mexico en wordt in de VS uitgezonden door betaalzender AMC. De reeks wordt geproduceerd door Sony Pictures Television. Het tweede deel van het vijfde en laatste seizoen van "Breaking bad" wordt deze zomer uitgezonden in de VS.

"Breaking bad" vertelt het verhaal van een terminaal zieke chemieleraar die in het aanschijn van de dood beslist om fortuin te maken met de productie van chemische drugs. Op die manier wil hij de toekomst van zijn gezin veiligstellen. Canvas zendt momenteel het derde seizoen van "Breaking bad" uit.