Vlaams Belang staat voor "echt onafhankelijk"

"Echt.onafhankelijk", luidt de nieuwe slagzin van Vlaams Belang. Dat is bekendgemaakt op een militantenbijeenkomst van de extreemrechtse partij in Gent. Partijvoorzitter Gerolf Annemans wil Vlaams Belang vernieuwen en noemt de nieuwe slagzin "een eerste stap in een herstichte partij".

"Vlaams Belang heeft de verkiezingen verloren en we zijn tot de conclusie gekomen dat we het anders moeten gaan doen", zegt Annemans in "Terzake" op Canvas. "Wij willen weer de partij zijn waarnaar andere partijen moeten luisteren." Annemans wil Vlaams Belang weer groter maken zodat de partij weer op de politieke kaart komt. 

Met de nieuwe slagzin keert Vlaams Belang zich duidelijk af van de N-VA van Bart De Wever en Geert Bourgeois, die volgens Annemans alleen praten over een onafhankelijk Vlaanderen, maar hun woorden niet in de praktijk omzetten. "Bourgeois spreekt de waarheid niet als hij het heeft over een onafhankelijk Vlaanderen", zegt Annemans. Vandaar dus "echt.onafhankelijk" als slagzin voor Vlaams Belang. "Een echt-onafhankelijke partij die zich richt op dat deel van Vlaanderen dat echt-onafhankelijk wil zijn en echt-onafhankelijk wil denken", vat Annemans samen.

De nieuwe slagzin toont volgens hem aan waarvoor Vlaams Belang staat: ongebonden, authentiek, rechtuit zijn. En er is nog meer op komst. "U hoort nog van Vlaams Belang de komende maanden", zegt Annemans. Zo komt er de volgende maanden een gedeeltelijke vernieuwing van het politiek personeel.