Waarom je beter niet over agenten springt

In Florida was Charles Ross al een plaatselijk bekend figuur, maar door zijn meest recente stunt breekt hij ook internationaal door. Terwijl twee agenten nietsvermoedend op een bankje zaten in een parkje, springt de tiener doodleuk over hun hoofd.

Het hoeft niet te verbazen dat beide agenten niet bepaald gelukkig zijn met de onverwachte flip flop boven hun hoofd. "De volgende keer dat je dit probeert, slaan we jou in de boeien", klinkt het uit de mond van een van de agenten uit Sarasota County. Ross aanvaardde die waarschuwing en even leek het alsof hij ongemoeid zou worden gelaten door de twee agenten.

Helaas voor Ross keken ze enkele seconden later recht in de lens van een camera die de acrobatische sprong had geregistreerd. "Omdat je dat hebt gefilmd, ga ik de rest van jouw dag verknoeien en de beelden wissen", zegt de agent.

"Dat ga je niet doen", verweert Ross zich. Maar terwijl hij naar de camera rent, wordt hij bij de kraag gevat door zijn slachtoffers. In de Amerikaanse pers zegt hulpagent Chris Shale dat hem twee klachten boven het hoofd hangen. Een daarvan is het zich geweldloos verzetten tegen zijn arrestatie.

Vreemd genoeg werden de beelden ongemoeid gelaten door de politie. Hierdoor kon hij na zijn vrijlating het filmpje op YouTube plaatsen. In nauwelijks twee weken tijd zagen ruim 4 miljoen mensen de bewuste sprong.

lees ook