41 ontslagen door fusie AVRO en TROS

Door de geplande fusie van de Nederlandse omroeporganisaties AVRO en de TROS verliezen 41 medewerkers hun baan. Beide omroepen hebben vanochtend hun personeel ingelicht.

De omroepen verklaren dat de ontslagen noodzakelijk zijn omdat ze anders op radio- en televisieprogramma's moeten bezuinigen. "Dan zou de kijker de dupe worden van de bezuinigingen en dat willen we niet", zegt een woordvoerster van de TROS. Het zijn vooral medewerkers op ondersteunende afdelingen die hun baan verliezen.

Zowel de AVRO als de TROS hopen de definitieve plannen in juni aan hun medewerkers te kunnen voorstellen. "Mensen kunnen zo voor de zomer nog voor een andere baan solliciteren", verklaart een woordvoerder van de AVRO.

1 januari 2014 is nog steeds de streefdatum voor de fusie. Het is de bedoeling dat beide omroepen dan samen op een nieuwe locatie zitten. Het gebouw van de Wereldomroep in Hilversum wordt genoemd als een van de mogelijke locaties. De merknamen AVRO en TROS blijven tot september 2014 bestaan. Daarna komt er een nieuwe naam.