"Eens vrienden, altijd vrienden, niet?"

Het was niet het grote lot dat ruim een week geleden in de Amerikaanse staat Georgia de deur uitging, maar in één klap één miljoen dollar (784.000 euro) rijker worden was toch mooi meegenomen voor winnaar Kenneth Wilson. Maar onmiddellijk herinnerde hij zich een "pact voor het leven" tussen hem en zijn twee beste vrienden, dat ze afsloten toen ze nog kinderen waren. Winst bij een loterij moest immers gedeeld worden. En Wilson hield zijn woord.

Sanford Watson en James Scoles, intussen verhuisd naar Alaska, werden door de 56-jarige Wilson persoonlijk met het goede nieuws opgebeld. En blij waren ze alleszins, zo vertelden ze de afgelopen dagen in diverse media.

Scoles: "Ik ben altijd in Sinterklaas blijven geloven. En toegegeven, dit is zo’n geweldig nieuws. Toen ik na de bekendmaking van de getallen thuis in Alaska dat telefoontje kreeg, nee, ik kon het niet geloven. Ik sta hier nog altijd te trillen op mijn benen. En dat is echt niet van de koude."

Wilson: "Toen mijn vrouw en ik de getallen op tv zagen verschijnen, hebben we die toch wel tientallen keren nagekeken, of onze getallen wel echt klopten met wat op tv getoond werd. Aanvankelijk dachten we 250.000 dollar te hebben gewonnen, maar het was dus wel degelijk één miljoen dollar." Zijn vrouw Dorothy voegde er op NBC News aan toe: "Er volgden een aantal slapeloze nachten. Ik had nooit verwacht dat zoveel geld winnen iemand zo zenuwachtig kon maken."

Wilson herinnerde zich onmiddellijk de afspraak die hij en zijn vrienden als kinderen gemaakt hadden: "Ik was even blij voor hen als voor mezelf. Ok, het was dan maar een mondelinge afspraak, toch vond ik dat ik die moest nakomen. Eens vrienden, altijd vrienden, niet?"

lees ook