Het Depot in Leuven viert zijn 10e verjaardag

Het Depot in Leuven viert in april zijn 10e verjaardag met tal van concerten en andere initiatieven. Op 30 maart is er een opendeurdag, op 3 april is er een Open Mic (vrij podium) en in de loop van de maand zijn er optredens van onder meer Adriaan Van Den Hoof, Jools Holland, The Residents en Dez Mona.
Selah Sue trad eind vorig jaar op tijdens de heropening van de vernieuwde concertzaal.

In de periode 2003-2005 organiseerde Het Depot concerten op diverse locaties in de stad. Vanaf september 2005 stelde Leuven de voormalige filmzaal Eden aan het Martelarenplein ter beschikking. Die werd vorig jaar grondig gerenoveerd.

De nooduitgangen werden verbreed zodat de capaciteit van de zaal van 640 tot 800 personen is verhoogd. Daarnaast werd ook de foyer vergroot voor kleine concerten. Leuven gaf het gebouw voor 36 jaar in erfpacht aan Het Depot samen met een jaarlijkse subsidie van 89.150 euro.

In Het Depot zijn er ook instrumentlessen, softwarelessen, PA-cursussen, workshops en masterclasses. De groepen AKS en Float Fall zijn er momenteel "in residence". Selah Sue (foto boven) werd enkele jaren terug in Het Depot ontdekt tijdens een Open Mic-avond.

Meest gelezen