Lubbeek maakt werken na 65 jaar mogelijk

De gemeenteraad van Lubbeek heeft beslist dat ambtenaren die dit wensen, mits toestemming van het schepencollege, na hun 65e mogen doorwerken. Na de stad Genk is Lubbeek de tweede gemeente in Vlaanderen die dat mogelijk maakt.

Op federaal en Vlaams niveau bestaat er al een regeling die ambtenaren -mits toestemming van de baas- toelaat na 65 jaar verder te werken, maar voor gemeentelijke ambtenaren bestaat zo'n regeling nog niet.

Schepen Tania Roskams (N-VA), bevoegd voor Personeel, stelde dat door de nieuwe regeling in Lubbeek "gemotiveerde mensen met veel ervaring kunnen zorgen voor continuïteit van de dienstverlening en begeleiding van nieuwe jonge medewerkers".

Burgemeester en Kamerlid Theo Francken (N-VA) beklemtoonde "dat langer werken niet langer een taboe mag zijn". "Wie na zijn 65e op de arbeidsmarkt actief wil zijn, moet die kans krijgen en eerder beloond worden dan bestraft. Ik betreur dat de vakbonden hier niet mee instemmen", aldus Francken.