Nieuwe gevangenis in Beveren stapje dichterbij

Het Gentse hof van beroep heeft een klacht van enkele actiegroepen tegen de nieuwe gevangenis in Beveren verworpen. De actiegroepen namen het niet dat de gevangenis pal op het Meccano-tracé zou komen te staan.

De bouw van de gevangenis in Beveren is al meer dan zes maanden vertraagd. De procedure die net voor het Gentse hof van beroep werd behandeld, is al de achtste tegen de gevangenis.

Deze keer klaagden enkele actiegroepen aan dat de gevangenis pal op de westelijke verbindingsweg uit het Meccano-tracé zou staan. Het Meccano-plan is een alternatief plan voor de Oosterweelverbinding, waar de actiegroepen, gesteund door Groen, voor pleiten.

De rechter in Gent vond dat echter geen geldige reden om de bouw van de gevangenis tegen te houden. Daarmee is de nieuwe gevangenis weer een stapje dichterbij. Al lopen er nog altijd twee andere klachten. Een serieuze aderlating, want de bouw van de gevangenis liep niet alleen zes maanden vertraging op, ze zal ook 600.000 euro meer kosten dan geraamd.