NMBS Logistics verkoopt drie binnenvaartdochters

NMBS Logistics heeft een akkoord op zak over de verkoop van de binnenvaartdochters H&S Container Line, Haeger & Schmidt International en RKE (meerderheidsbelang). Felbermayr Group uit Oostenrijk neemt de bedrijven over. De financiële details worden nog niet bekendgemaakt.

"De continuïteit van de activiteiten van de drie ondernemingen blijft verzekerd en eveneens blijven het management en het personeel in plaats", klinkt het in een persbericht.

H&S Container Line was een volle dochtermaatschappij van Inter Ferry Boats, een filiaal van NMBS Logistics. Haeger & Schmidt International was dan weer volledig in het bezit van Xpedys, een van de filialen van de autonome cargo-onderneming van de NMBS Groep. Xpedys bezat ook 61,46 procent van RKE. De andere aandeelhouder, ThyssenKrupp, behoudt zijn aandeel van 38,54 procent.

Volgens NMBS Logistics, dat in financieel slechte papieren zit, is de transactie "een van de belangrijke maatregelen van het herstelplan dat de onderneming uitvoert". Het bedrijf wil zich concentreren op de kernactiviteit, het vrachtvervoer per spoor.