Paus wast voeten van delinquente jongeren

Op Witte Donderdag heeft paus Franciscus de mis opgedragen in een jeugdgevangenis in de Italiaanse hoofdstad Rome. De plechtigheid was uitzonderlijk niet live te volgen via de televisieomroep van het Vaticaan.

Paus Franciscus knoopt aan bij zijn gewoonte als aartsbisschop van Buenos Aires om met Witte Donderdag een viering op te dragen in ziekenhuizen, opvanghuizen voor armen, bejaardenhuizen en gevangenissen.

Volgens het Vaticaan ging het om een bescheiden viering, die werd bijgewoond door 10 meisjes en 40 jongens. Aan het begin waste de paus de voeten van 12 van hen.

Souvenirverkopers in Rome varen wel

Verkopers van religieuze voorwerpen en andere prularia in de omgeving van het Sint-Pietersplein zijn tevreden over de verkoop tijdens deze Goede Week. Dat meldt KerkNet.

Na het aantreden van paus Franciscus blijken rozenkransen, postkaarten, kleine beelden, kaarsen en amuletten met de afbeelding van de nieuwe paus goed te verkopen. "Meest succesvol zijn de kaarten met de afbeelding van de paus die te koop worden aangeboden voor 15 eurocent", zegt een verkoper op het Sint-Pietersplein.
 

Meest gelezen