Politie lost schoten op bestuurder na wilde achtervolging

In Bilzen heeft de politie na een wilde achtervolging schoten gelost op de bestuurder van een auto, die probeerde te ontkomen aan een drugscontrole. De bestuurder werd in het been geraakt.

Bij het ontwijken van de drugscontrole in Vroenhoven, bij Riemst, ramde de bestuurder een politiewagen, daarna sloeg hij op de vlucht. De politie zette de achtervolging in en slaagde erin de vluchtende automobilist klem te rijden in Bilzen. 

Maar toen de bestuurder daarbij probeerde in te rijden op de agenten, losten die enkele schoten. De bestuurder werd in het been geraakt, en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Een tweede inzittende, die onderweg te voet op de voet was geslagen, werd ook opgepakt en zit voorlopig in de cel. De agenten zelf bleven ongedeerd.