Protest tegen besparingen bij Belfius en ING

Het personeel van Belfius en ING voert actie tegen de aangekondigde besparingen bij de twee banken.
Twee "levensgrote kakkerlakken, Bel en Fius" halen geld uit de zakken van het personeel.

Voor de tweede keer deze maand voeren de socialistische en liberale vakbonden actie voor de hoofdzetel van Belfius in Brussel. Ze kunnen zich niet vinden in de besparingsplannen van de directie. Die wil de komende jaren 250 miljoen euro besparen. De werknemers zouden te veel loon moeten inleveren zonder dat daar garantie op werkgelegenheid tegenover staat.

"In het besparingsplan staat dat de werknemers 5% van hun loon moeten inleveren en ook de tweede pensioenpijler wordt afgebouwd", zegt Miranda Ulens van de BBTK. Ze hekelt het gebrek aan transparantie: "Het grootste probleem is dat Belfius geen goed businessplan heeft. Daardoor weten we niet of en wanneer de bank de komende maanden of jaren bijkomende inspanningen zal vragen."

De actie is een succes, zegt Ulens. "Slechts een 50-tal werkwilligen heeft zich aangeboden. De rest wil staken of is thuisgebleven." De toegang tot twee Brusselse hoofdzetels van Belfius, de Dexia-toren en het gebouw aan de Pachecolaan, blijft door de actie de hele dag gesloten.

Alleen de christelijke vakbond heeft het plan niet verworpen en onderhandelt met de directie over de voorwaarden.

Personeel van ING werkt in het zwart

Ook de werknemers van de bank ING voeren vandaag actie. In Oost- en West-Vlaamse kantoren gaat het personeel aan de slag in zwarte kledij. "Het gaat om een uiting van een sluimerend ongenoegen tegen de besparingsplannen waarbij de directie kiest voor de individuele aanpak, en niet voor het vakbondsoverleg", zegt Kristof Vergauwen (BBTK).

In februari kondigde ING aan dat er de komende drie jaar 1.000 jobs verdwijnen: eigenlijk gaat het om 1.450 exits en 450 aanwervingen. Er volgt ook een loonmatiging. "Het natuurlijk verloop, zoals onder meer pensioneringen, zal immers niet volstaan om dit ambitieuze objectief van de directie te halen", aldus Vergauwen. "De directie zoekt extra mogelijkheden in een sterk individuele aanpak naar de medewerkers toe. Een collectief ontslag wil men vermijden door afscheid te nemen van de "low performer", de zogezegd minder presterende collega's in het bedrijf. Het spreekt voor zich dat iedereen op vandaag dus een "low performer" kan zijn of kan worden binnen ING."

Ook een bonus voor de CEO van ING België is in het licht van de aangekondigde loonmatiging een doorn in het oog van het personeel, aldus de vakbond.