Reugebrink en De Rynck leiden auteursvereniging

De algemene vergadering van de Vlaamse Auteursvereniging (VAV) heeft het ontslag aanvaard van voorzitter Erik Vlamink en ondervoorzitter Koen Stassijns. Ze worden opgevolgd door de covoorzitters Marc Reugebrink en Patrick De Rynck.

"Voortzetten wat goed is en nieuwe thema's aansnijden: dat wordt het dubbele spoor van de "nieuwe" VAV, de belangenbehartiger van de Vlaamse auteurs die in zeven jaar van haar bestaan een knap palmares bij elkaar heeft gewerkt", meldt het VAV.

Het sociaal statuut van de kunstenaar en de plaats van de literatuur in de samenleving zijn belangrijke actiepunten voor de Vlaamse Auteursvereniging. De VAV telt ongeveer 600 leden.

De Nederlandse schrijver Marc Reugebrink is bekend van "Het grote uitstel", waarmee hij in 2008 de Gouden Uil Literatuurprijs (foto) won. Hij woont en werkt al sinds 1998 in Gent. De Vlaamse auteur en recensent Patrick De Rynck is bekend van "De kunst van het kijken".

Meest gelezen