Rik Torfs heeft drie concurrenten in Leuven

Rik Torfs, Karen Maex, Tine Baelmans en Bart De Moor zijn kandidaat-rector van de KU Leuven voor de volgende 4 jaar. Eén van hen zal in augustus huidig rector Marc Waer opvolgen aan het hoofd van de Leuvense universiteit.

De bekendste kandidaat is Rik Torfs, ex-senator en professor kerkelijk recht. In 2005 was hij al eens kandidaat-rector, maar hij moest uiteindelijk de duimen leggen voor Marc Vervenne.

De drie andere kandidaten zijn hoogleraar aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en maken als vicerector deel uit van de ploeg waarmee Mark Waer momenteel de Leuvense alma mater bestuurt.

Karen Maex werkt op het Departement Elektrotechniek (ESAT). Ze zit als enige van de vier kandidaten in de raad van bestuur van de KU Leuven. Tine Baelmans is hoogleraar aan de Afdeling Toegepaste Mechanica en Energieconversie. Ze is voorzitter van de Werkgroep Studentenvoorzieningen en de Werkgroep Diversiteit. Bart De Moor is net als Maex hoogleraar aan het Departement Elektrotechniek. De Moor was ook in 2005 kandidaat-rector, maar overleefde toen de eerste stemronde niet.