Seasick Steve brengt een nieuw album uit

De Amerikaanse muzikant Seasick Steve heeft aangekondigd dat hij eind volgende maand een nieuw album uitbrengt. "Het album heet "Hubcap music", omdat ik een paar nummers speel op een gitaar die gemaakt is van twee wieldoppen en een schup", klinkt het.

Seasick Steve brak in 2006 door op 66-jarige leeftijd met een optreden in de oudejaarsshow van Jools Holland op de BBC. Daarna ging het snel voor de bluesartiest die vooral op zelfgemaakte instrumenten speelt.

Intussen heeft Seasick Steve opgetreden op de grootste festivals, onder meer op Rock Werchter en Pukkelpop in België en Glastonbury in Groot-Brittannië.

In april brengt de muzikant het album "Hubcap music" uit. "Het album is opgenomen met een bandrecorder. Er zijn geen computers aan te pas gekomen", meldt Seasick Steve. De muzikant maakte het nieuws wereldkundig met een handgeschreven briefje.