Te koop: ei. Prijs: 23.000 euro

In het Londense veilinghuis Christie's is gisteren een enigszins versteend ei van de uitgestorven olifantsvogel of aepyornis tentoongesteld. Het ei zal eind april geveild worden. Geschatte waarde: een slordige 23.000 euro.
AP2013

Mensen met een ongewone interesse voor natuurgeschiedenis én een stevige duit in hun zakken, moeten op 24 april in Londen zijn. Op die dag wordt een half versteend ei van de uitgestorven olifantsvogel geveild.

Het ei, zo'n honderd keer groter dan een kippenei, werd gisteren aan de pers voorgesteld. Het heeft een diameter van 21 centimeter en is 30 centimeter hoog. De geschatte waarde ligt tussen 23.645 en 34.467 euro.

De uitgestorven reuzenvogel leefde op Madagaskar en zou een van de zwaarste vogels ooit zijn. Het ei dat in april wordt geveild, zou meer dan 400 jaar oud zijn.

AP2013