Weinig hinder door actie bij Belgacom

Een 300-tal leden van de christelijke vakbond ACV-Transcom heeft vanmorgen actiegevoerd aan de Belgacom-torens in Brussel. Ze willen met de actie het getreuzel van de directie in verband met een loonherziening aanklagen.

Volgens de vakbonden komt Belgacom zijn beloftes niet na. Zo'n 6.000 kaderleden en verkoopsmedewerkers zouden meer loon krijgen op basis van een puntensysteem. Maar hoeveel ze precies krijgen, is nog niet vastgelegd en dat is ACV-Transcom een doorn in het oog. "Ieder kent nu zijn punten en wil nu weten hoeveel zo'n punt waard is", zegt vakbondsman Ben Coremans.

Tussen 6.30 u en 10.30 uur richtten zo'n 300-tal manifestanten een filterblokkade op bij de Belgacom-torens in Brussel. Werkwilligen werd de toegang wel niet ontzegd. De actie is zonder incidenten verlopen en heeft weinig hinder veroorzaakt.

Belgacom-woordvoerder Margot wijst erop dat het bedrijf gewoon wil wachten tot midden april om de grootte van de verhoging vast te leggen, omdat er dan meer zicht is op de loonevolutie. De andere bonden bij Belgacom hadden daar, naar verluidt, geen probleem mee. Een van de grootste zorgen van ACV-Transcom is echter dat ze vrezen dat er geen budget voor voorzien is. "Dat zou zeker te gek zijn", zegt Coremans.

Daarnaast is vandaag tijdens een bijeenkomst van het paritair comité een cao voor 2013-2014 bij Belgacom definitief ondertekend. Een van de opvallendste elementen daarin is een proefproject rond telewerk. Volgens de directie waren de vakbonden vragende partij en is nu de omkadering vastgelegd.