Dragon Ball Z is helemaal terug in Japan

Voor tieners uit de jaren 80 en 90 kent "Dragon Ball Z" geen geheimen. Vooral in Japan werden de strips en de daaropvolgende animatiereeksen verslonden. In 1996 kwam er een einde aan de reeks en de hype ging ook in Japan een beetje liggen. Maar met de komst van een gloednieuwe bioscoopfilm is de "kamehameha" weer helemaal terug.

Jarenlang werden de gekende bewegingen (kamehameha, zie kleine foto) nagebootst op de speelplaatsen, maar in die tijd bestond er nog geen Twitter of Facebook om de genomen foto's te verspreiden op het internet. Anno 2013 wél en dat is duidelijk te merken. De jongste weken veroveren steeds meer foto's van Japanners het internet. Daarop worden enkele bekende scènes uit de reeks uitgebeeld.

De reden voor deze opmerkelijke revival ligt voor de hand. Rond deze periode komt er voor het eerst in 17 jaar een gloednieuwe Dragon Ball-film in de zalen. Verwacht wordt dat "Dragon Ball Z: Battle of Gods" niet alleen Japan maar ook de rest van de wereld zal onderdompelen in de hype.

lees ook