Journaliste Barbara Walters (83) gaat met pensioen

Barbara Walters, in de Verenigde Staten een icoon van de tv-journalistiek, gaat in mei 2014 met pensioen. De 83-jarige journaliste, presentatrice en mediapersoonlijkheid was in 1976 de eerste Amerikaanse vrouw die een avondlijk tv-journaal presenteerde.

De krant The New York Times heeft het afscheid van Barbara Walters aangekondigd op basis van een betrouwbare bron. Het nieuws over het pensioen van Walters moest eigenlijk aangekondigd worden tijdens een uitzending van "The view", de dagelijkse talkshow op ABC van Walters. Walters en ABC wilden het nieuws donderdag niet bevestigen. Volgens Hollywood Reporter stopt Walters ermee in mei 2014.

De 83-jarige Walters kreeg in haar carrière tal van vedetten, politici, wereldleiders en personaliteiten voor haar microfoon. Ze interviewde onder meer de Venezolaanse president Hugo Chavez en de Russische leider Boris Jeltsin, maar ook popsterren als Michael Jackson en acteurs als Christopher Reeve.

Walters had in maart 1999 een openhartig interview met Monica Lewinsky. Ruim 74 miljoen Amerikanen keken live naar dat interview. Eind vorig jaar had Walters nog een opmerkelijk interview met de Syrische president Assad over de crisis in zijn land.