Levenslang rijverbod voor "verkeerscrimineel zonder normbesef"

Een 35-jarige man uit Vichte heeft een levenslang rijverbod gekregen voor een dodelijk ongeluk in oktober vorig jaar. Bij dat ongeluk kwamen vier mensen van eenzelfde familie, onder wie een baby'tje, om het leven.

Op 15 oktober vorig jaar reed de man naar huis, maar in de Harelbekestraat in Vichte raakte hij een verkeersgeleider, waarna hij frontaal op een andere auto botste. Vier van de vijf inzittenden van die auto overleefden de klap niet. Het ging om leden van eenzelfde familie: een man, zijn moeder, zijn zus en een nichtje van vier maanden oud. De aanrijder zelf bleef ongedeerd.

Uit het onderzoek bleek dat de man die het ongeluk veroorzaakte, ruim twee promille alcohol in het bloed had en dat hij te snel reed. De rechter noemde de man "een verkeerscrimineel zonder normbesef en inzicht in de verkeersveiligheid". Hij legde de man een levenslang rijverbod op, één jaar cel, waarvan zes maanden effectief, en een geldboete van 3.300 euro.

De man werd in het verleden al driemaal veroordeeld door de politierechter. Eén keer omdat hij te snel reed en tweemaal voor rijden onder invloed.