Louvre opnieuw meest bezochte museum ter wereld

Het Louvre is opnieuw het meest bezochte museum ter wereld. Het museum in Parijs heeft het afgelopen jaar maar liefst 9,7 miljoen mensen over de vloer gekregen. Dat zijn er een miljoen meer dan in 2011.

Met bijna 10 miljoen bezoekers in 2012 staat het Louvre opnieuw op de eerste plaats van meest bezochte musea ter wereld. Dat staat te lezen in The Art Newspaper. Het museum in Parijs lokte vorig jaar een miljoen bezoekers meer dan in 2011.

Het Metropolitan Museum of Art in New York bekleedt de tweede plaats in de lijst van meest bezochte musea ter wereld. Drie Londense musea zijn terug te vinden op de derde, vierde en vijfde plaats. Het gaat om respectievelijk het British Museum, Tate Modern en de National Gallery.

Het Louvre voert de lijst al aan sinds het begin ervan in 2007. Het bezoekerscijfer kreeg het afgelopen jaar nog een boost door de nieuwe vleugel, die volledig gewijd is aan islamitische kunst van de 8e tot de 19e eeuw. Ook de Britse musea lokten in 2012 meer volk, mede door de Olympische Spelen die plaatsvonden in Londen.

De populairste tentoonstelling van het afgelopen jaar liep dan weer in het Metropolitan Art Museum in Tokio. Het gaat om een expo van Hollandse meesters, met werken uit de collectie van het Mauritshuis in Den Haag.

Meest gelezen