Luisterspel over "The dark side of the moon" in de maak

De Britse toneelschrijver Tom Stoppard maakt voor de BBC-radio een luisterspel over het album "The dark side of the moon" van Pink Floyd. Dat meldt The Guardian. Het is dit jaar 40 jaar geleden dat het album werd uitgebracht.
AP2011
Roger Waters en David Gilmour van Pink Floyd in 2011.

"The dark side of the moon" van Pink Floyd kwam in 1973 uit, stond 741 weken in de hitparade en werd een van de bestverkopende albums ooit. Om die release te herdenken, maakt Tom Stoppard (foto in tekst) nu een luisterspel van een uur dat de BBC-radio in augustus zal uitzenden.

Het "fantastische en psychedelische" verhaal bevat ook muziek uit het album, zoals "Money", "Time" en "The great gig in the sky". Stoppard zegt zelf dat hij al sinds het verschijnen van de plaat aan een toneelstuk dacht.

Het project "Dark side" heeft de zegen van Pink Floyd-lid David Gilmour. Hij heeft het script gelezen en vindt het volgens The Guardian "fascinerend".

A2012