Man rijdt met bestelwagen in kanaal en gaat daarna naar huis

In Schoten is een 35-jarige man uit Zoersel met zijn wagen in het kanaal beland toen hij een bocht miste. Toen de brandweer en de politie ter plaatse kwamen om hem uit het water te halen, bleek hij al met de noorderzon verdwenen. De man werd later teruggevonden bij zijn vriendin in Schoten, waar hij zijn roes ging uitslapen.

Een fietser in de Sluizenstraat had omstreeks 5.30 uur een wagen zien drijven in het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Hij verwittigde de hulpdiensten, die meteen ter plaatse kwamen met onder meer een duikersteam.

"Zij vonden het voertuig terug, maar de bestuurder zat er niet meer in", zegt Els Dellafaille van de lokale politie van Schoten. "Een baggerbedrijf dat toevallig in de buurt aan het werken was, heeft de wagen uit het water gehaald. Even later werden dan enkele voetstappen gespot naast het kanaal."

Aangezien de wagen eigendom was van een man uit Zoersel, trok de politie dan maar naar diens woning. Ze troffen er slechts enkele familieleden aan, die vermoedden dat de man bij zijn vriendin in Schoten was gaan overnachten. "Daar hebben we hem dan uiteindelijk aangetroffen", aldus Dellafaille. De man bleek nog steeds zwaar geïntoxiceerd te zijn. Hij verklaarde uit zijn wagen te zijn geraakt omdat het raampje open was.