Vera Dua nieuwe voorzitter van Bond Beter Leefmilieu

Gewezen Vlaams minister van Leefmilieu en politica voor Agalev/Groen Vera Dua is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Bond Beter Leefmilieu (BBL). Dua neemt de fakkel over van Hans Bruyninckx, die negen jaar voorzitter was van de milieukoepel.

Vera Dua (60) zei in 2011 de politiek definitief vaarwel om zich toe te leggen op onderzoek rond duurzame ontwikkeling. "Haar focus op duurzame ontwikkeling sluit naadloos aan bij de ruime blik op de ecologische uitdagingen die afscheidnemend voorzitter Hans Bruyninckx binnenloodste in de milieubeweging", aldus de BBL.

In een persbericht legt Dua, van 2003 tot 2007 voorzitter van Groen!, uit waarom ze voor de BBL kiest. "Ik maak me heel erg zorgen over de ecologische crisis waar we inzitten. Dat oplossen vind ik een van de belangrijkste uitdagingen waar de samenleving voor staat. Iedereen is bezig met de financiële crisis, met de bankencrisis. Wat uiteraard ook heel belangrijk is, maar dit zorgt ervoor dat die ecologische crisis op de achtergrond geraakt. Tegelijk maken nu al verschillende groepen en individuen de transitie naar een duurzame samenleving. De milieubeweging kan daar een heel belangrijke rol in spelen", luidt het.

De BBL zegt meer dan 140 natuur- en milieuverenigingen te verenigen en te vertegenwoordigen. Op jaarbasis doen meer dan 2 miljoen mensen mee aan 18.000 activiteiten georganiseerd door deze natuur- en milieuverenigingen, met 290.000 leden en 15.000 vrijwilligers.

Meest gelezen