Wie heeft de peperdure whiskey opgedronken?

De Amerikaanse vrouw Patricia Hill kocht vorig jaar een groot landhuis dat ze vervolgens wilde renoveren tot een bed and breakfast. Tijdens die renovatie stootte ze achter enkele valse muren op 9 grote kisten gevuld met 108 flessen stokoude whiskey. Toen ze onlangs opnieuw een kijkje kwam nemen, was de helft van de flessen leeggedronken.

Na de vondst van de flessen - die gebotteld waren in 1912 en door de toenmalige eigenaar wellicht werden verborgen door de drooglegging - bracht Hill de whiskey onder in een aparte ruimte van het landgoed. Dat ze er heel voorzichtig mee opsprong was logisch, want de alcoholische drank had een waarde van 200.000 dollar (150.000 euro).

De vrouw uit Pennsylvania stond toe dat de 62-jarige John Saunders tijdens de renovatie in het landgoed zou wonen om op de inboedel te letten. Toen ze onlangs naar haar stulpje terugkeerde en de kisten whiskey kwam inspecteren, bleek de helft van de flessen leeg te zijn, goed voor een verlies van 80.000 euro.

Aangezien oppasser Saunders (kleine foto) de enige persoon was die op de hoogte was van de aanwezigheid van de whiskey, was hij verdachte nummer 1. Eigenares Hill ging aankloppen bij de politie en bij een huiszoeking werden stalen van de man zijn DNA verzameld. Wat blijkt nu? Datzelfde DNA is teruggevonden op de lege flessen, ter hoogte van de flesopening.

Zaak gesloten, denk je dan. Maar Saunders verdedigt zichzelf als een duivel in een wijwatervat. Hij beweert zich niets meer te herinneren van het drinken van die whiskey. "Ik vind het vreselijk dat ze mij beschuldigt, we zijn al lang goeie vrienden", zegt hij op de website van TribLIVE. Hij heeft ook een eigen theorie voor het verdwenen goedje. "Volgens mij is dat gewoon verdampt. Zeg nu zelf, wie zou er nu nog drinken van die whiskey? Die was waarschijnlijk toch niet goed meer."

lees ook