Aapje van Justin Bieber in quarantaine in Duitsland

Justin Bieber wordt mogelijk vervolgd in Duitsland omdat hij zijn aapje het land heeft binnengebracht zonder dat hij de nodige papieren op zak had. Het is al de zoveelste keer in korte tijd dat het Canadese tieneridool in opspraak komt.
AP2013
Justin Bieber op het podium tijdens zijn optreden in München.

Justin Bieber moest afgelopen donderdag een optreden geven in München. De tienerster reisde daarvoor af naar Duitsland samen met zijn huisdier, het aapje Mally. Omdat Bieber echter niet de juiste papieren op zak had om het dier te vervoeren, verblijft Mally voorlopig in quarantaine.

"Het dier had een gezondheidsverklaring moeten hebben en nog aanvullende papieren", aldus een woordvoerder van de Duitse douane. "Je kunt niet zomaar een wild dier het land mee in nemen als je van buiten de Europese Unie komt en niet de juiste papieren hebt."

Het is al de zoveelste keer in korte tijd dat Justin Bieber in opspraak komt. Begin deze maand begon het tieneridool nog met uren vertraging aan zijn eerste concert in Londen. Later schrapte hij ook nog een concert in Lissabon, al was de reden daarvoor niet meteen duidelijk.