Eiffeltoren tijdlang ontruimd na een bommelding

De Eiffeltoren in Parijs is gisterenavond een tijdlang geëvacueerd na een bomalarm. Ongeveer 1.400 mensen zijn geëvacueerd, maar dat bleek loos alarm. Rond 22.15 uur konden de toeristen weer op het monument.

Het wereldberoemde bouwwerk werd geëvacueerd na een anonieme oproep, die vanuit een telefooncabine in de omgeving van Parijs kwam. Rond 19.30 uur begonnen politieagenten de Eiffeltoren te ontruimen. Ongeveer een uur later waren zo'n 1.400 mensen, zowel bezoekers als werknemers, in veiligheid gebracht.

Zoals gebruikelijk bij bommeldingen werd de antiterrorismecel van de politie opgetrommeld. De Eiffeltoren werd door gespecialiseerde ploegen en een hondenbrigade geïnspecteerd op eventuele explosieven. Rond 22.15 uur werd de ingestelde veiligheidszone opgeheven en even later konden de toeristen opnieuw het bekendste monument van de lichtstad bezoeken.

Het is niet de eerste keer dat de Eiffeltoren ontruimd wordt na een bomalarm. Het gebeurt minstens een keer per jaar en in 2011 twee keer. De Franse autoriteiten hebben de waakzaamheid voor aanslagen verhoogd na het begin van de Franse campagne tegen moslimextremisten in Mali, nu twee maanden geleden.