Heeft uw computer Zuid-Korea aangevallen?

De kans bestaat dat uw computer betrokken is geweest bij een grootscheepse cyberaanval op Zuid-Korea. Vier jaar geleden ging het internet daar enkele dagen heel langzaam en volgens De Standaard en Het Nieuwsblad heeft aartsvijand Noord-Korea die aanval onder meer ingezet via pc's in ons land.

De computers waarvan sprake hebben gezamenlijk en onophoudelijk een verbinding gemaakt met verschillende Zuid-Koreaanse overheidswebsites. Door die aanval werd het systeem daar enkele dagen beschadigd.

De Belgische computers die betrokken waren bij de aanval, zouden besmet geraakt zijn na een bezoek aan de website eternalmoonwalk.com. Die werd in 2009 door Studio Brussel online gezet om de toen overleden popster Michael Jackson te eren. Fans van over de hele wereld konden op die website een filmpje plaatsen waarop ze de bekende moonwalk uitvoerden.

Door naar die website te surfen, kon kwaadaardige software ("malware") zich vestigen op de computer van de nietsvermoedende surfers.