Klacht tegen Ford voor onverwacht versnellen auto's

In de Verenigde Staten is een collectieve klacht ingediend tegen Ford. Volgens de klagers kunnen wagens van de Amerikaanse constructeur door een defect aan de cruise control ongewenst versnellen.

De klacht werd namens consumenten uit veertien staten ingediend in West-Virginia. Er wordt een schadevergoeding geëist voor "ongeveer een miljoen" mensen die een Ford, gebouwd tussen 2002 en 2010, gehuurd of gekocht hebben. Volgens hen heeft Ford reeds toegegeven dat bepaalde wagens wegens het defect kunnen versnellen.

De klagers erkennen dat Ford sinds 2010 in Noord-Amerika een noodremsysteem inbouwt in de wagens. Maar ze stellen dat Ford geen compenserende oplossing bood voor de oudere wagens, en dat Ford de bestuurders niet waarschuwde dat dergelijk noodremsysteem niet aanwezig is in hun voertuig.