MNM-luisteraars verkiezen AC/DC boven Snap!

De luisteraars van MNM hebben "Thunderstruck" van AC/DC verkozen tot het beste nummer van de jaren 90. Het nummer stoot "Rhythm is a dancer" van Snap! van de troon in de "Top 99 van de nineties".

De "Back to the 90's"-week van MNM heeft vandaag zijn hoogtepunt bereikt met de "Top 99 van de nineties." De luisteraars hebben "Thunderstruck" van AC/DC (foto in tekst) verkozen tot het beste nummer van de jaren 90. De voorbije vier jaar was die eer weggelegd voor "Rhythm is a dancer" van Snap!. "Thunderstruck" was vorig jaar pas op de 14e plaats terug te vinden in de lijst.

"Rhythm is a dancer" zakt weg naar de tweede plaats in de "Top 99 van de nineties". De Nederlands-Belgische danceformatie 2 Unlimited vervolledigt het podium met "No limit".

Het jaar 1997 is met 18 nummers het meest vertegenwoordigd in de lijst. De hoogste nieuwkomer is The Offspring met "Pretty fly (for a white guy)" op nummer 34. "My heart will go on" van Céline Dion, vorig jaar nog op de 56e plaats, is dan weer verdwenen uit de ninetiestop.

Radiozender MNM sluit vanavond zijn ninetiesweek af met een groot feest in het Sportpaleis. Onder meer Get Ready, Poco Loco Gang, Pat Krimson en 2 Unlimited zullen er op het podium staan.

De top 10 van de "Top 99 van de nineties"

1 (14) "Thunderstruck" - AC/DC
2 (1) "Rhythm is a dancer" - Snap!
3 (5) "No limit" - 2 Unlimited


4 (9) "Smells like teen spirit" - Nirvana
5 (6) "God is a DJ" - Faithless
6 (2) "One" - U2
7 (8) "Captain Jack" - Captain Jack
8 (26) "Everybody (Backstreet's back)" - Backstreet Boys
9 (3) "Lift u up" - 2 Fabiola
10 (50) "Torn" - Natalie Imbruglia