Twee gewonden bij uitslaande woningbrand Leuven

Bij een uitslaande woningbrand in de Penitentienenstraat in Leuven zijn vanmorgen twee mensen gewond geraakt. Het gaat om de 65-jarige bewoner van het pand en een buurman die de zestiger uit het brandende pand hielp. De getroffen woning en de aanpalende gebouwen liepen zware schade op.

De brand in de rijwoning ontstond rond 5.30 uur. Toen de eerste politiepatrouille ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak van de woning. De bewoner van het huis, een 65-jarige man, stond in ondergoed op straat. De man was door een buurman, die arts was, uit de brandende woning geholpen en was zwaar bevangen door de rook. Hij werd overgebracht naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg. De hulpvaardige buur werd ook naar het ziekenhuis gebracht omdat hij gewond was geraakt toen hij in glasscherven trapte.

De bewoners van de aanpalende woningen, een tiental personen, werden geëvacueerd en opgevangen door buren. De Penitentienenstraat werd ook afgezet tot aan de Ridderstraat terwijl de brandweer het vuur te lijf ging. Het kostte hen uiteindelijk meer dan twee uur om de brand onder controle te krijgen en te blussen.

Het huis waar de brand ontstond, liep zware averij op. Eén voertuig dat geparkeerd stond op straat liep schade op door de brand, net als de buurwoningen. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.