Vermiste inwoner Halle dood teruggevonden

De brandweer van Halle heeft zaterdagvoormiddag het lichaam van een man uit het kanaal Brussel-Charleroi gehaald. Het bleek te gaan om het lichaam van een man die een kleine maand geleden als vermist opgegeven werd.

Vanmorgen zag een fietser vanop het jaagpad ter hoogte van de Klabbeeksesteenweg in Lembeek een lichaam in het kanaal drijven. Duikers van de brandweer haalden het uit het water. Politie, parket en een wetsgeneesheer kwamen ter plaatse voor een onderzoek.

Het bleek te gaan om het lichaam van een 49-jarige Hallenaar die sinds 6 maart vermist was. De man was in de omgeving van de wijk Texas in Halle. Hij stapte toen in de richting van Tubeke, maar kwam later niet opdagen op zijn werk. Politie en gerecht verspreidden een opsporingsbericht, maar dat leverde geen resultaat op.

Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de doodsoorzaak.