5 jonge kinderen omgekomen bij brand in Noord-Frankrijk

In Saint-Quentin, in het noorden van Frankrijk, zijn 5 kinderen tussen de 2 en de 10 jaar omgekomen in een woningbrand. De vader van het gezin raakte lichtgewond, maar is niet in levensgevaar.

Rond half elf gisterenavond ontdekte de vader van de kinderen dat zijn huis in brand stond. Hij dreigde te stikken door de rook, sprong naar beneden vanaf de eerste verdieping en raakte daarbij lichtgewond. Hij liet de brandweer weten dat zijn kinderen nog binnen waren.

Door de zware rookontwikkeling had de brandweer, zelfs met zuurstofmaskers, moeite om het huis binnen te gaan. Daarnaast dreigde de vloer van het kleine huis in te storten. Voor de 5 kinderen is uiteindelijk alle hulp te laat gekomen. Ze zijn gestikt door de rook.

De vader was gescheiden en had de kinderen voor het weekend bij zich. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is uitgebroken, maar vermoedelijk is het vuur niet aangestoken. Ook de vader wordt niet verdacht. Er is een deskundige aangesteld om de oorzaak te onderzoeken.