7 mensen vast op attractie in Bellewaerde Park

In Bellewaerde Park hebben 7 mensen vastgezeten op "El Volador". Door het koude weer is ijs gevormd op de remschijven van de attractie en heeft het systeem een automatische noodstop uitgevoerd. Ze zijn intussen allemaal bevrijd.

Rond de middag is de attractie "El Volador" in het pretpark in de buurt van Ieper geblokkeerd. De brandweerkorpsen van Ieper en Zonnebeke zijn ter plaatse gekomen en hebben de 7 mensen uit hun hachelijke positie te bevrijd. Ze zijn daarna opgevangen in een nabijgelegen restaurant.

Volgens de website van Bellewaerde Park is "El Volador" een attractie met 40 zitjes in een gondel rond een mast. De gondel draait normaal gesproken zachtjes naar boven en de mast tuimelt daarna heen en weer, maar dat is nu foutgelopen. De mensen die vastzaten op de attractie zaten gewoon rechtop.