Brand vernielt opslagplaats in Linkebeek

In de Stationsstraat in Linkebeek is zondagnamiddag een opslagplaats van een carrosseriebedrijf volledig in de vlammen opgegaan. Er vielen geen gewonden en het hoofdgebouw van het bedrijf kon gevrijwaard blijven. Volgens de brandweer staat het zo goed als vast dat de brand werd aangestoken. Van de daders is voorlopig geen spoor.

De brandweer van Halle werd omstreeks 14.20 uur verwittigd. Het vuur ontstond aan de buitenzijde van een opslagplaats voor oude banden. De brand breidde zich echter snel uit naar de opslagplaats zelf. De brandweerlui gingen het vuur te lijf en kreeg daarbij versterking van de collega's van de brandweer Brussel.

De spuitgasten konden verhinderen dat het vuur oversloeg naar het hoofdgebouw van het carrosseriebedrijf, maar de bandenopslagplaats zelf ging in de vlammen op. Daarbij vielen weliswaar geen gewonden.

Volgens de brandweer van Halle staat het zo goed als vast dat het vuur werd aangestoken. Het Brusselse parket is verwittigd en heeft een branddeskundige aangesteld.